miércoles, 5 de junio de 2013

gràcies senyor wert.

Des de ja fa molt de temps, recorde aquella frase de : "al final sols que podran estudiar els rics". Doncs, Senyores. Senyors. Aquest dia ha arribat.
S'hem queda una cara de imbecil quan, parlant, amb amics, coneguts família, i hem diuen: "no m'han donat la beca, i no hem puc pagar la matricula de la universitat". Això després d'estar ja tot l'any anant a classe a la universitat, amb el conseqüent gasto de diners. Hi ha dret? I quan profunditzes més en aquestes converses, escoltes també, que a la seua classe hi ha gent en la mateixa circumstancia. Doncs si a cada classe hi ha sols una o dos persones en aquesta situació, resulta, que son moltíssims els joves del país valencià que no poden seguir en la seua formació.
A més, siguem clars. Eixa gent que no pot pagar la matricula, son gent humil, eixes famílies humils, on tots els membres d'aquesta família estan aturats, o amb un poc de sort,  treballa el pare o la mare. I quan van a demanar un préstec al banc, resulta que no li'l donen. A més, amb la situació que estan patint tantes famílies, segurament, eixos diners els fan falta per a menjar. Doncs sumem:

No me donen la beca
+
els meus pares estan aturats
+
no me donen un préstec
=
no puc estudiar.
I aquesta, es la trista realitat de molts dels joves del país valencià! I mentres tant, tenim que aguantar les perletes que ixen de la boca del senyor wert:
"no es cierto que hayan subido tanto las tasas universitarias" .
"no hay nada reprobabe en españolizar alumnos catalanes".
"no estamos para gastar 4.000 millones en estudiantes que dejan la carrera a medias". .
-Sobre el aumento del IVA en los útiles de clase: "Técnicamente nadie puede decir si un cuaderno lo va a usar un niño de sexto de Primaria o un arquitecto que tiene su estudio"
"La 'fuga de cerebros' de jóvenes españoles a países como Alemania, nunca puede considerarse un fenómeno negativo" y una sociedad "global" no debe temerlo.
"Las becas Erasmus no están basadas en criterios universitarios"
"es opcional, a nadie se le obliga a estudiar religión".
"a veces me sorprendo de las frases que he llegado a pronunciar"
Sobren les paraules...
per últim, vull posar un enllaç, que ja te el seu temps, però que diu clar i ras el que d'ací un temps no molt llunyà, serà una realitat.
http://www.youtube.com/watch?v=8Alwa6E8Eds

No hay comentarios:

Publicar un comentario